Rajavillen ontelolaatat

Rajavillen ontelolaatoilla toteutat kotisi ala-, väli- ja yläpohjat nopeasti ja edullisesti. Kokoonsa nähden suhteellisen kevyt betonirakenne ja tehokas raudoitus mahdollistavat pitkien jännevälien rakentamisen ontelolaatalla. Käytännössä tämä tarkoittaa isojenkin tilojen luomisen ilman kantavia seinä.

Ontelolaattamme soveltuvat käytettäviksi välipohjarakenteena kaikkien kivirakenteisten seinämateriaalien, harkkojen, elementtien ja paikallavalun kanssa. Rakennesuunnittelijasi valitsee ontelolaatan sen käyttökohteen ja kuormituksen perusteella. Kaikkia laattoja on saatavana myös valmiiksi eritettyinä.

Omakoti- ja rivitalojen rakentamisessa käytetään vuosi vuodelta enemmän ontelolaattarakenteita:

  • Terveellisen talon alapohjana. Kantava ja tuulettuva ontelolaatta-alapohja voidaan asentaa viimeistelyineen työmaalla jopa alle päivässä. Oikein toteutettu tuulettuva alapohja estää vaarallisen radonin pääsyn huoneistoon ja pitää talon rakenteet kuivina.
  • Kustannustehokkaana ja turvallisena välipohjana. Suomessa suurin osa asuinrakennusten välipohjista rakennetaan ontelolaatoista. Ontelolaatta ei lahoa, eikä homehdu ja eristää hyvin ääntä.
  • Paloturvallisena yläpohjana. Ontelolaatta sopii erinomaisesti myös rakennuksen yläpohjan materiaaliksi. Kivirakenteisella yläpohjalla kruunaat talosi paloturvallisuuden ja pienennät mm. kiinteistön vakuutusmaksuja.
  • Eristävänä pohjaratkaisuna. Erittäin tiivis ontelolaattarakenne säästää energiaa. Valmiiksi eristettyjen laattojemme kanssa et tarvitse enää erillisiä eristyskaistoja.