10 000 henkilön työt pysähtyvät turvallisuuspäivänä

Työturvallisuuden parantaminen on yksi Consolis-konsernin keskeisistä painopistealueista. Turvallisuuspäivä keskeyttää tuotannon kaikilla yhtiön toimipaikoilla 30 maassa ympäri Eurooppaa maanantaina 30.1.2017. Myös Rajavillen toimipaikoilla normaali tuotanto keskeytetään ja henkilöstö paneutuu työturvallisuusasioihin.

Vuotuista turvallisuuspäivää vietetään Consoliksessa nyt neljättä kertaa. Yhtiön tavoitteena on olla alansa ykkönen ja päämääränä on nolla tapaturmaa. Päivän aikana lisätään henkilöstön osaamista ja kehitetään toimintatapoja ennaltaehkäisevän työturvallisuustyön jatkuvaksi parantamiseksi. Tällä kertaa erityisteemana ovat laitehuollon aikaiset varotoimet ja riskien hallinta.

”Työturvallisuuden parantaminen on jokaisen työntekijämme vastuulla. Turvallisuuspäivän tavoitteena on sitouttaa henkilöstö huolehtimaan omasta ja työkaverin turvallisuudesta sovittujen pelisääntöjen ja ohjeiden puitteissa”, sanoo Rajavillen emoyhtiön, Parman toimitusjohtaja Hannu Tuukkala.

Turvallisuuspäivän toteutuksessa ovat mukana useat Parman yhteistyökumppanit, kuten muun muassa Mehiläinen, Finnsementti ja LähiTapiola.

Työturvallisuuden parantuminen näkyy tuloksissa

Parma aloitti johdonmukaiset toimenpiteet työturvallisuuden parantamiseksi jo kymmenen vuotta sitten. Tapaturmataajuutta kuvaava suhdeluku onkin pudonnut lähtötasosta roimasti. Viime vuonna taajuus painui viiteen kappaleeseen miljoonaa työtuntia kohden. Rajaville selvisi vuoden 2016 ilman yhtään tapaturmaa.

”Määrätietoiset panostukset työturvallisuuteen näkyvät tuloksissa ja päivittäisessä tekemisessä. Monilla Parman toimipaikoilla työskenneltiin koko vuosi ilman tapaturmia ja tapaturmataajuusluku painui ennätysalhaiseksi. Henkilöstön aktiivisuudesta kertoo myös ennätyslukemiin noussut turvallisuushavaintojen määrä”, sanoo Parman turvallisuuspäällikkö Mikko Hautio.

Median edustajat tervetulleita kylään

Turvallisuuspäivänä myös median edustajilla on mahdollisuus vierailla Parman toimipaikoilla. Käynneistä voi sopia markkinointipäällikkö Petri Kähkösen kanssa (yhteystiedot alla).


Lisätietoja antavat:

Hannu Tuukkala, toimitusjohtaja, Parma Oy
puh. 020 577 5520
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Mikko Hautio, turvallisuuspäällikkö, Parma Oy
puh. 020 577 5534
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Petri Kähkönen, markkinointipäällikkö, Parma Oy
puh. 020 577 5532
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.