Parmalta iso investointi Tuusulaan

Consolis-konserniin kuuluvan Parman Hyrylän tehtaalla valmistetaan betonisia ontelo- ja kuorilaattoja asuin- ja toimitilarakentamisen tarpeisiin. Vuodesta 1971 toimineella tehtaalla on valettu jo yli 16 miljoonaa neliömetriä laattatuotteita. Pääkaupunkiseudun kasvavaan tarpeeseen vastatakseen Parma panostaa tehtaan tuotantoon mittavalla investoinnilla.

Suomessa on meneillään merkittävä kaupungistumisen uusi aalto. Voimakkainta kasvu on suurissa kasvukeskuksissa ja eritoten pääkaupunkiseudulla, mikä lisää paineita uudisrakentamiseen. Näitä kasvavia tarpeita silmällä pitäen Parman Hyrylän tehtaalla uusitaan tehtaan betoniasema ja betoninkuljetusjärjestelmä. Laitetoimituksesta vastaa suomalainen Steel-Kamet Oy.

”Investoinnin ansiosta betonin valmistuksen maksimikapasiteettimme kasvaa noin 50 prosenttia ja kilpailukykymme paranee. Uusi kuljetusjärjestelmä pienentää oleellisesti kunnossapitokustannuksia ja nopeuttaa prosessia huomattavasti”, kertoo Hyrylän tehtaan tehdaspäällikkö Jouni Rimpiläinen Parma Oy:sta.

”Lisäksi muutostyön yhteydessä uusittava kiviaineen lämmitysjärjestelmä yksinkertaistaa betoninvalmistusta, parantaa laatua ja pienentää ympäristökuormia”, Rimpiläinen latelee.

”Kahden betoniaseman ja Kamet Control-ohjausjärjestelmän avulla voidaan varmistaa nykyaikainen, tehokas ja ympäristöystävällinen betonin valmistus tehtaalla”, kertoo myyntipäällikkö Janne Joki-Erkkilä Steel Kamet Oy:sta.

Muutostyön toteutus ja käyttöönotto kokonaisuudelle on kesällä 2017.

Parman Hyrylän tehdas työllistää 34 henkilöä. Investointi turvaa töiden jatkumisen tehtaalla ja luo mahdollisuuksia lisätyövoiman palkkaamiseen tarvittaessa.

Mikä ontelolaatta?

Ontelolaatta on yksi betonirakentamisen suurimmista innovaatioista. Ontelolaatat ovat liukuvalutekniikalla valmistettuja esijännitettyjä laattaelementtejä, joita on kevennetty laatan pituussuunnassa kulkevilla onteloilla. Esijännitys tarkoittaa sitä, että ontelolaattojen raudoituksena käytetään teräsvaijereita, jotka jännitetään ennen valua.

Ontelolaatan englanninkielisella hakusanalla ”hollow core slab” löytyy googlesta lähes puoli miljoonaa hakuosumaa ja sitä valmistetaan kaikilla mantereilla maailmassa. Suomessa ontelolaattaa käytetään yli miljoona neliömetriä vuosittain. Suuri osa suomalaisista nukkuu yönsä ontelolaattarakenteisen lattian päällä.

 

Lisätietoja:
Jouni Rimpiläinen, tehdaspäällikkö, Parma Oy
puh. 020 577 5715
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Janne Joki-Erkkilä, myyntipäällikkö, Steel-Kamet Oy
Puh. 040 506 7616
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.