Kainuun uuden sairaalan betonielementit Rajavilleltä

Rajaville on solminut sopimuksen Kainuun uuden sairaalan betonielementtien toimituksesta. Tilaaja on hankkeen toteuttavaan Kainua-allianssiin kuuluva Skanska Talonrakennus Oy. Allianssiurakan muut toteuttajaosapuolet ovat Kainuun sote, Caverion Suomi ja Sweco. Jättimäisen toimituksen työllistävä vaikutus on noin 35 miestyövuotta ja se antaa hyvän peruskuorman Rajavillen molemmille tehtaille koko vuodelle 2017.

Kajaaniin rakennettava uusi sairaala yhdistää perusterveydenhuollon, sosiaalihuollon ja erikoissairaanhoidon toimintoja yhteen rakennukseen ja vahvistaa avohoidon palveluja. Se vastaa myös koko maakunnan ympärivuorokautisen päivystyksen palveluista. Hankkeen betonielementtitoimittajan valinnassa painoivat aikaisemmat kokemukset ja toimitusvarmuus.

”Kehitysvaiheessa haettiin kokonaisuutena kustannustehokkaita vaihtoehtoja ja tässä hankkeessa päädyttiin betonirunkoiseen ratkaisuun. Rajaville valikoitui toimittajaksi tarjouskilpailun perusteella”, sanoo Kainua allianssin projektinjohtaja Kimmo Ahonen Skanska Talonrakennus Oy:sta.

”Yhteistyö Rajavillen kanssa on perustunut avoimeen vuorovaikutukseen, mikä on allianssihankkeessa aivan ehdotonta. Tarjousvaiheen loppumetreillä Rajavillen allianssihenkinen venyminen ratkaisi toimittajavalinnan”, Ahonen jatkaa.

Allianssilla kustannustehokasta ja laadukasta rakentamista

Kainuun uuden sairaalan toteuttaa Kainua–allianssi. Toteutusmalli kytkee toteuttajat hankkeeseen aikaisessa vaiheessa ja avoin yhteispeli parantaa onnistumisen edellytyksiä.

”Sairaala on monimutkainen rakennus ja on välttämätöntä sitoa suunnittelijat, urakoitsijat ja tilaaja mahdollisimman varhain hankkeeseen, jotta myöhemmin olisi vähemmän yhteentörmäyksiä”, sanoo projektijohtaja Jukka Juvonen Kainuun sotesta.

”Allianssi on hyvä siinäkin mielessä, että sen perusidea on ohjata hanketta koko ajan tilaajan tavoitteiden mukaisesti. Kaupallinen malli tukee kustannustehokasta ja laadukasta rakentamista” Juvonen jatkaa.

Betonin ja puun liitto

Betoni on vallitseva materiaali sairaalarakennusten runkojen toteuttamisessa. Parman betonielementtirunko on valittu mm. parhaillaan rakenteilla oleviin Lastensairaalaan Helsingissä, TAYS:iin Tampereella, Turun uuteen Pohjola Sairaalaan ja EPSHP:n sairaalaan Seinäjoella. Kainuun uudessa sairaalassa myös puuta käytetään paljon.

”Tässä hankkeessa hyödynnetään eri rakennusmateriaalien parhaita ominaisuuksia tilaajan tavoitteiden mukaisesti. Runko tehdään betonista ja puuta käytetään lähtökohtaisesti vahvasti sisämateriaalina sekä myös julkisivuissa”, Ahonen ja Juvonen kuittaavat lopuksi.

 

Lisätietoja:
Markku Rosenberg, myyntipäällikkö, Rajaville Oy
puh. 020 793 5821
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Kimmo Ahonen, Allianssin projektinjohtaja (Skanska)
puh. 0400 179 022
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Jukka Juvonen, projektinjohtaja (Kainuun sote)
Puh. 044 797 0062
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.