Ontelo- ja kuorilaatat

Esijännitetyt ontelo- ja liittolaattamme ovat ihanteellinen ratkaisu ala-, väli- ja yläpohjien rakentamisessa. Pitkittäissuunnassa kulkevien onteloiden avulla laatoista on saatu kevyempiä ja niitä käytetään niin asuin-, liike- kuin teollisuusrakennustenkin ala-, väli- ja yläpohjissa. Pitkät jännevälit mahdollistava tuotantomenetelmä näkyy myös betonin optimaalisessa käytössä poikkileikkauksissa.

Rajavillen CE-merkityillä ontelo- ja liittolaatoilla saat aikaan välipohjarakenteen, joka täyttää kaikki asuin- ja toimitilarakentamisen viranomaismääräykset ja käytettävyysvaatimukset. Oikealla laattarakenteen valinnalla saavutat parhaan kantokyvyn sekä äänen- ja palonerityksen. Kaikkia tuotteita on saatavissa myös alapuolisella eristeellä. Laattavahvuudet ovat 200, 265, 320, 370 (desibelilaatta), 400 ja 500 mm

Vuosikymmenten kokemuksella

Rajavillen ontelolaattatehtaan tuotantokapasiteetti on yli 200 000 m2 vuodessa. Kokeneet tuotesuunnittelijamme hoitavat puolestasi lopulliset tuotantopiirustukset punossuunnitelmineen ja varmistavat mm. sen, että laataston aukotus- ja erikoisratkaisut toimivat myös käytännössä.

Ontelo- ja kuorilaattojen tarkemmat tiedot esim. kuormakestävyydestä ja muista suunnitteluun liittyvistä asioista löydät suunnitteluohjeesta..

Kuorilaatat

Kuorilaatta on ohut, esijännitetty laattaelementti, jonka tehtävä on olla muottina paikalla valettavalle betonille. Kuorilaatta toimii myös pääraudoituksen sisältävänä liittorakenteena yhdessä päällevalun kanssa. Käyttökohteita ovat ala- ja välipohjat sekä parkkitasot. Kuorilaatat valmistetaan pääosin samalla tavalla kuin ontelolaatat. Laatasto voidaan suunnitella joko pintavalun valun aikana tuettavaksi tai ilman tuentaa. Laattavahvuudet ovat 90–160 mm.

 

Aiheesta muualla 

Betonirakenteiden ääneneristävyyteen liittyviä ohjeita