Betemi-pilarit

Betemi-pilareilla tuot tiloihin ja ympäristörakentamiseen uutta ilmettä ja edustavuutta. Betemi-pilareita käytetään kerroksen korkuisina runkopilareina sekä parvekkeiden, erilaisten erkkerien ja luhtikäytävien kannatuspilareina. Pyöreillä pilareilla ja varsinkin hiotuilla betonipinnoilla luot uutta ilmeikkyyttä ja arvokkuutta tiloihin.

Samalla tekniikalla voidaan valmistaa myös erilaisia kuorielementtejä. Kaarevilla kuorielementeillä elävöität julkisivuja ja verhoat esimerkiksi erilaisia teräsrunkorakenteita. Ulkonäön parantamisen lisäksi voit käyttää betemi-kuoria teräspoikkileikkausten palosuojaukseen. Siltarakenteissa betemi-tuotteita voidaan käyttää pilareiden verhouselementteinä.

Betemi-tuotteet valmistetaan ruiskuvalutekniikalla. Menetelmällä voidaan valmistaa myös poikkileikkauksiltaan muuttuvia pilareita. Elementtien päät voidaan katkaista haluttuun kulmaan.

Paljon pintakäsittelyvaihtoehtoja

Pilareiden pintakäsittelynä voidaan käyttää:

  • hiertoa
  • hiertoa ja sementtiliiman poistoa (maalausalustaksi)
  • hiekkapuhallusta
  • hiontaa
  • väribetonia

Hiertopinta on hyvä perusratkaisu monenlaisiin käyttöympäristöihin. Betoni voi olla myös väribetonia, jolloin vältät sekä erillisen maalaustyövaiheen että myöhemmin uudelleen maalauksen tarpeen.

Hionta on vaativin ja samalla edustavin pintakäsittely. Pilarin pinnasta hiotaan pois kerros, jolloin saadaan kiven luonnollinen väri parhaiten esiin. Lopuksi pinta kiillotetaan hiontapäillä täysin sileäksi ja kiiltäväksi. Hiotut betonipinnat säilyvät siisteinä, koska ne eivät kerää pölyä tai likaa. Erillisillä suoja-aineilla pinnat voidaan suojata myös esim. rasvalta, öljyltä, roiskeilta ja graffiti-maalauksilta.

Värilliset ja hiotut elementit toimitetaan työmaalle suojamuoviin pakattuina.