Pilarit ja palkit

Pilarit ja palkit ovat oleellinen osa kokonaistoimituksiamme. Ne muodostavat yhdessä erilaisten laattojen ja julkisivuratkaisujen kanssa rakennuksen valmiin betonirungon, jonka valmistamme täysin teollisista betonivalmisosista.

Mittatarkat pilarit ja palkit suunnitellaan ja toteutetaan asiakkaan kanssa yhdessä jokaista kohdetta varten erikseen. Rajavillen pilarit ja palkit sopivat myös infrarakentamiseen, ja niissä on mahdollisuus käyttää eri lujuus- ja ympäristöluokkia.

Pilarit pyöreinä tai suorakaiteen muotoisina

Teräsbetonipilarimme ovat pääsääntöisesti jännittämättömiä. Voit valita pilarit joko pyöreinä tai suorakaiteen muotoisina. Pilariemme toistuvien poikkileikkausmittojen ja kohtuullisina pysyvien kuljetuskustannusten ansiosta runkoratkaisu on kustannustehokas. Poikkileikkausmittoja voidaan muuttaa tarvittaessa joustavasti.

Pilarit varustellaan valmiiksi kiinnitysosilla tehtaillamme nopeuttamaan työmaalla tapahtuvaa rungon asennusta.

Palkit osana runkoratkaisua

Rajavillen palkit tarjoavat tehokkaan runkoratkaisun tilatarpeisiisi. Kohteestasi riippuen käytetään joko normaalisti raudoitettuja palkkeja tai nykyään yleisempiä esijännitettyjä teräbetonipalkkeja. Esijännitetyt palkit mahdollistavat pitkät jännevälit ja niillä saadaan aikaan avaria ja muuntojoustavia tiloja.

Palkkien toistuvat poikkileikkausmitat kuuluvat kustannustehokkaaseen runkoratkaisuumme. Valmistamme suorakaide-, leuka-, liitto- HI- ja I-palkkeja sekä matalaleukaisia teräsleukapalkkeja, joiden avulla hyödynnät tilan kerroskorkeuden tehokkaasti.

Palkit varustellaan kiinnitysosilla jo tehtaalla asennuksen nopeuttamiseksi.