Julkisivut

Julkisivu antaa rakennukselle sen luonteen. Teknisesti toimiva ja kustannustehokas betonijulkisivu saa olla myös tyylikäs, hienostunut tai huomiota herättävä. Betoni on katseet kestävä mahdollisuuksien materiaali julkisivuratkaisuissa, mikä myös omalta osaltaan lisää ja ylläpitää rakennuksen arvoa.

Julkisivuissa betoni on tilaisuus, ja ainoana rajana mielikuvitus. Anna laajan tuotevalikoimamme kannustaa luovuuttasi suunnittelussa. Olemme toteuttaneet runsaasti erilaisia julkisivuratkaisuja, ja olemme aina avoimia uusille oivalluksille.

Julkisivuelementit jaetaan niiden teknisen toiminnan perusteella kahteen luokkaan: kantavat ja ei-kantavat julkisivuelementit. Rakenteellisesti elementit jaotellaan sandwich-elementteihin ja kuorielementteihin.

Herkullisten mahdollisuuksien sandwich ja kuorielementti

Rajavillen betonisandwich-rakenteessa ulkokuori, lämmöneriste ja sisäkuori on sidottu suoraan toisiinsa kiinni voimia siirtävillä teräsansailla. Käytämme sandwich-valmisosissa eristeenä mineraalivillaa, polyuretaania tai polystyreeniä.

Kuorielementit taas muodostuvat vain yhdestä betonikuoresta eikä niissä ole tavallisesti lämmöneristettä. Käyttöalueiden ja muodon perusteella ne jaotellaan nauha- ja ruutuelementteihin. Elementin muoto yhdessä sarjan pituuden kanssa vaikuttavat myös valmistukseen ja siihen tarvittavaan työaikaan sekä läpimenoaikaan.